Kleine fieke op blokfluitToen ik zes jaar was begon ik met mijn eerste instrument: de blokfluit. Toen al vond ik het geweldig om muziek te maken. Een jaar later ging mijn blokfluitleraar met pensioen en kwam ik voor een moeilijke beslissing te staan. Ik kon doorgaan met blokfluit (bij een andere leraar) of beginnen met piano. Een onmogelijke keuze, vond ik zelf.

Fieke op orgelGelukkig kwam mijn vader toen met de ultieme oplossing: kerkorgel! Want, zo redeneerde mijn vader, een orgel is eigenlijk een blokfluit en een piano in één. Zo gezegd, zo gedaan: ik ging op orgelles bij Jetty Podt. In haar lokaal op de muziekschool stond ook een piano, en zo kwam het dat ik van Jetty niet alleen orgelles kreeg, maar ook pianoles.
Tegen het eind van de middelbare school speelde ik af en toe orgel en piano in kerkdiensten. Ook ben ik een jaar repetitor geweest bij een koor. Ik vond het begeleiden op piano erg leuk om te doen, en ik hoop dit later ook weer op te pakken. Na mijn middelbare school ben ik pianoles gaan geven.

Fieke op cello


Op mijn achtste ontdekte ik de cello. Ik moest en zou op celloles gaan, want als ik cello kon spelen, dan kon ik alles, dacht ik. Dan speelde ik een blaas-, een toetsen-, én een snaarinstrument! Gelukkig waren mijn ouders zo gek om me inderdaad naast orgel- en pianoles ook op celloles te laten gaan. Daar ben ik ze nog steeds onzettend dankbaar voor. Want nu, 14 jaar later, speel ik nog altijd met veel plezier cello en piano.
Met mijn cello heb ik in verschillende orkesten en ensembles gespeeld. Eerst 6 jaar in het Jeugd Orkest Corrente, toen een jaar in het strijkorkest Arcato in Zutphen, en nu (sinds 2017) speel ik in het Nijmeegs studentenorkest CMC.

Fieke op piano


Inmiddels studeer ik wiskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast volg ik nu twee bijvakken over muziektheorie aan de Universiteit Utrecht.
Ik vind muziek zo leuk dat ik er het liefst mijn werk van zou maken. Een concertpianist of -cellist zal ik waarschijnlijk nooit worden, maar dat wil ik eigenlijk ook helemaal niet. Ik wil gewoon lekker muziek maken. Het liefst op een heleboel verschillende manieren.