Let op: ik heb op dit moment helaas geen ruimte voor nieuwe leerlingen.

Sinds september 2016 geef ik, naast mijn studie, individueel pianoles aan kinderen en jongeren tussen de 7 en 15 jaar. Dit doe ik nog steeds met veel plezier, en ik ben van plan om er ook nog lang mee door te gaan.

De lessen zijn wekelijks een half uur, en de lestijd bepalen we in overleg. Afhankelijk van mijn rooster en dat van jou kan het zijn dat de lestijd gedurende het jaar af en toe verandert, maar in principe probeer ik vaste tijden aan te houden. Je kunt het hele jaar door starten, en je zit niet vast aan een bepaald aantal lessen.

Je kunt kiezen waar je les wilt hebben:

  • Individueel bij mij thuis (in de Hazenkamp, Nijmegen): €7,50 per 30 minuten
  • Individueel aan huis: €10,- per 30 minuten

In de lessen leer je noten lezen, muziektheorie, in de maat spelen, verschillende ritmes, samen spelen, en natuurlijk de juiste techniek waarmee je (ook later) veel plezier zal beleven aan het piano spelen. Maar piano spelen is meer dan alleen ‘de juiste’ noten spelen. Je kunt als het ware een verhaal vertellen met de muziek die je speelt. Hiervoor zul je goed naar je eigen spel moeten luisteren. Welke dingen zijn mooi, wat kan nog beter? Het is nog een hele kunst om precies die klank uit de piano te laten komen die jij voor ogen had. Een goede techniek helpt je daarbij.

Voor de jongste, beginnende leerlingen maak ik vaak gebruik van een lesmethode, zoals bijvoorbeeld de boeken van Hal Leonard. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor losse liedjes/stukken die goed bij je niveau passen. De wat oudere leerlingen spelen meestal losse stukken, en vaak komen leerlingen ook zelf met muziek die ze graag willen spelen.

Ik ga er van uit dat je zelf voor een geschikt instrument zorgt om te oefenen.